Results 1 to 9 of 9

Thread: Issue at the most basic level of extrusion?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!

    Issue at the most basic level of extrusion?

    So I am trying to make a plenum box family to improve upon my current technique of making a duct and end capping it.

    Have never used this create new family function of Revit.

    Anyway, I have looked up some tutorials online and figured out how to do the reference planes and parametric dimensions; BUT when it comes time to do an extrusion I can't get it to work. It seems everything online says: step 1) draw a rectangle. But when I click extrusion the default is to draw a line and I have nowhere on my ribbon to select the rectangle drawing tool.

    I have tried just drawing a rectangle out of lines but then when I finish the only options are 'depth' and 'offset' and I put all kinds of different values in these boxes but no extrusion. Just a pink square sitting on my floorplan.

    Any guidance is appreciated.

    -G

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    In the create conceptual mass, the rectangle tool is staring me in the face in the create tab of my ribbon. Nowhere to be found in create new family arena.

    -G

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    EDIT FOR CLARITY

    Once I begin the extrusion command, I can draw lines, but the 'Apply' button in the properties menu remains shaded (unclickable) so essentially I can't get out of the command.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Normal box with normal drawing tools, appeared randomly.. o well.. would delete post but I don't know how

  5. #5
    Autodesk JeffH's Avatar
    Join Date
    December 13, 2010
    Location
    The Ivory Tower (Manchester NH)
    Posts
    807
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Here is a page with a few videos showing how to create basic solids when modeling a family. Click the "Families" tab in the video player. There is a video there on creating an extrusion.

    Help

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Now that I've got my plenum box made.. any advice on loading it into a project?

    I save it and went into my project > Load Family > selected my saved file
    ...but then I don't know where to then find my plenum box. I think it loaded in but its not under ducts, or duct fittings, or duct accessories, or mechanical equipment.

    Thanks for the videos,
    -G

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    found it in the project browser but it wont let me put it into the drawing... but this thread is now a completely different topic... I will take my questions to the proper location... will however keep an eye out here for anyone with advice.

    -G

  8. #8
    Member Gabriel Black's Avatar
    Join Date
    April 6, 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    203
    Current Local Time
    05:37 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Okay, first I'm working from memory here: don't have Revit on hand.

    I've found that ribbon pannels are missing especially when it goes into "contextual mode" - when you're busy in a command such as sketching for an extrusion. I've found it useful to toggle through the menu layout by repeatedly clicking on the very tiny "play button" type arrow at the right of all the menu tabs ie. to the right of the architectural, structural, systems, manage, modify blah-blah text.
    When I've toggled full-circle through (about 3 clicks) I suddenly have all the available options in "contextual mode".

    To insert an instance of the family:
    From the system browser, click on the family to highlight it then right click and select insert instance (or some such command) and it should then be attached to your cursor waiting for you to insert it.

    Hope this helps a little.

    Ciao for now.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    April 17, 2014
    Posts
    31
    Current Local Time
    10:37 AM

    Not allowed! Not allowed!
    That was exactly my issue at first while extruding, I stumbled across the same method; seems to work... My issue with inserting the family was that I had made the family in the ceiling based model and I was using a linked file so there were no ceilings in my drawing.
    -G

Similar Threads

  1. Sticky Notes: Stop Referring to Level 3 and Level 4 BIMs
    By Sticky Notes in forum Blog Feeds
    Replies: 0
    Last Post: February 10th, 2014, 12:15 PM
  2. Basic window
    By visage in forum Architecture - Family Creation
    Replies: 2
    Last Post: August 29th, 2013, 04:52 PM
  3. Void Extrusion Issue
    By irfan_77uk in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 4
    Last Post: May 28th, 2013, 09:16 AM
  4. Level issue
    By Yan Naing Bo in forum Structure - General Questions
    Replies: 4
    Last Post: March 9th, 2012, 03:38 PM
  5. Void extrusion, model component in place issue!
    By JordanVakarelov in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 1
    Last Post: January 6th, 2012, 06:43 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •