Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: hatch die niet verschaalt

  1. #1
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,628
    Current Local Time
    10:58 AM

    Not allowed! Not allowed!

    hatch die niet verschaalt

    Wederom een vraag die me al een tijd dwars zit.
    Wanneer ik in een wand een stuk isolatie heb gezet en voor 1:1 de arcering hiervoor goed heb gezet verschaalt deze in mijn detail als deze op bijvoorbeeld 1:10 staat (word dan 10x zo klein). Is er een mogelijkheid om deze gewoon te houden zoals deze op m ijn plattegrond zichtbaar is?
    Een ruit patroon als arcering bij 1:5 of 1:10 staat gewoon erg druk en niet mooi.

    Dit is uiteraard niet alleen het geval bij de issolatie arcering, dus kan ik het verschalen van arceringen ergens uitzetten o.i.d.

  2. #2
    Moderator
    "Mark Twain"
    mdradvies's Avatar
    Join Date
    December 16, 2010
    Location
    Boxtel, Netherlands
    Posts
    4,564
    Current Local Time
    08:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Nee, enige wat je kunt doen is een model arcering gebruiken voor isolatie. Die blijft wel op schaal.... Verder zou ik me er niet druk om maken want er is echt helemaal niets aan te doen...

  3. #3
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,628
    Current Local Time
    10:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    ah OK, zal eens kijken of dat een beetje lekker werkt met een model arcering.
    Ik weet alleen nu al dat ik vregen ga krijgen over die arcering, mensen moeten nog een beetje wennen aan het feit dat REVIT geen AutoCAD is hier.

  4. #4
    Moderator
    "Mark Twain"
    mdradvies's Avatar
    Join Date
    December 16, 2010
    Location
    Boxtel, Netherlands
    Posts
    4,564
    Current Local Time
    08:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by Robin Deurloo View Post
    ah OK, zal eens kijken of dat een beetje lekker werkt met een model arcering.
    Ik weet alleen nu al dat ik vregen ga krijgen over die arcering, mensen moeten nog een beetje wennen aan het feit dat REVIT geen AutoCAD is hier.
    Net overgestapt begrijp ik? Is altijd n van de vragen inderdaad... Het werkt niet lekker, maar goed: ze moeten er maar aan wennen want het is gewoon geen autocad.
    hopelijk kunnen we het hier wat makkelijker maken om iedereen overtuigd te krijgen!

  5. #5
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,628
    Current Local Time
    10:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Ik hoef gelukkig niet overtuigd te worden, ik heb in de paar kleine dingen die ik heb gedaan al zo veel voordelen gezien dat ik niet meer terug wil, ik moet alleen nog een beetje van de AutoCAD mentaliteit af denk ik. Ze hangen hier alleen nog wel eens op hoe een tekening eruit ziet. Ikzelf eigenlijk ook wel, maar als iets er net iets minder mooi uit ziet waardoor ik veel makkelijker kan werken, ben ik snel om.

  6. #6
    Moderator
    "Mark Twain"
    mdradvies's Avatar
    Join Date
    December 16, 2010
    Location
    Boxtel, Netherlands
    Posts
    4,564
    Current Local Time
    08:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Waar is "hier" trouwens?
    Je kunt Revit voor een groot deel inregelen op je bureaustandaarden. Alleen een aantal dingen niet. (Isolatie)arcering is er hier 1 van.

  7. #7
    Member ikinks's Avatar
    Join Date
    March 10, 2011
    Location
    the Netherlands
    Posts
    163
    Current Local Time
    10:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by Robin Deurloo View Post
    Ze hangen hier alleen nog wel eens op hoe een tekening eruit ziet.
    Zijn wij collega's?

    Ikzelf eigenlijk ook wel, maar als iets er net iets minder mooi uit ziet waardoor ik veel makkelijker kan werken, ben ik snel om.
    Of een kloon?

    Vooralsnog heb ik het opgelost door een detail item met de juiste arcering over het component te leggen. Wel weer dubbel werk waardoor je de winst die je eerder opgedaan hebt weer verliest. Sommigen hechten zoveel waarde aan de looks van een tekening dat de kosten daarvoor altijd weer oplopen.

  8. #8
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,628
    Current Local Time
    10:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by ikinks View Post
    Zijn wij collega's?


    Of een kloon?
    Ik denk het niet, geloof niet dat ik collega's heb uit Deventer.

    Quote Originally Posted by ikinks View Post
    Vooralsnog heb ik het opgelost door een detail item met de juiste arcering over het component te leggen. Wel weer dubbel werk waardoor je de winst die je eerder opgedaan hebt weer verliest. Sommigen hechten zoveel waarde aan de looks van een tekening dat de kosten daarvoor altijd weer oplopen.
    Hier dacht ik ook aan, maar vind dat je dan idd alle winst weer inleverd, dus ik heb gezegd dat het niet anders is.

  9. #9
    Moderator
    "Mark Twain"
    mdradvies's Avatar
    Join Date
    December 16, 2010
    Location
    Boxtel, Netherlands
    Posts
    4,564
    Current Local Time
    08:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by Robin Deurloo View Post
    Hier dacht ik ook aan, maar vind dat je dan idd alle winst weer inleverd, dus ik heb gezegd dat het niet anders is.
    Hulde...

  10. #10
    Senior Member ekkonap's Avatar
    Join Date
    May 23, 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    589
    Current Local Time
    09:58 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Model arcering gaat niet werken voor een cut pattern, alleen drafting arceringen beschikbaar. Wat wel werkt is een drafting arcering maken voor elke dikte isolatie die in je project voorkomt, op de schaal die je het meest gebruikt. Origin wordt automatisch bepaald per element, dus dat gaat goed.

    Eerlijk gezegd heb ik dit opgegeven. Voor details een line based detail element, de rest iets dat er redelijk uitziet.

Similar Threads

  1. Rotate plywood hatch?
    By stl4310 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 9
    Last Post: October 4th, 2018, 06:28 PM
  2. Where can I download hatch patterns?
    By bangobeat in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 12
    Last Post: September 15th, 2014, 03:07 PM
  3. Kolom hatch niet zichtbaar
    By Robin Deurloo in forum Nederlands forum
    Replies: 5
    Last Post: July 13th, 2011, 09:16 AM
  4. Some hatch patterns
    By JTB in forum Out There
    Replies: 1
    Last Post: July 10th, 2011, 11:21 AM
  5. Hatch pattern problem
    By rosskirby in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 6
    Last Post: June 21st, 2011, 03:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •