Results 1 to 7 of 7

Thread: Rotatie Asymetrisch model

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    October 18, 2016
    Posts
    26
    Current Local Time
    09:49 AM

    Not allowed! Not allowed!

    Rotatie Asymetrisch model

    Hallo,

    Ik zit in de knoei met het opmaken van 2 rotatiestukken.
    Doordat deze stukken Asymetrisch zijn en elk hun eigen assenstelsel hebben ( Strong reference planes )
    Nu is het zo da deze elk maar 10░ link / rechts kunnen draaien..
    Is dit mogelijk?

    Het concept ziet er zo uit :

    Click image for larger version. 

Name:	1.PNG 
Views:	47 
Size:	12.9 KB 
ID:	28342Click image for larger version. 

Name:	2.PNG 
Views:	5 
Size:	16.5 KB 
ID:	28341

    Alsook ik heb hier al een reference line getekend om hier een angular dimension op te plaatsen, maar die word niet aangenomen..

    Kan iemand me hierbij iets bijleren / helpen aub?
    Last edited by Allu; October 25th, 2016 at 03:50 PM.

  2. #2
    Senior Member ekkonap's Avatar
    Join Date
    May 23, 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    588
    Current Local Time
    10:49 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Plaats je family even, dat maakt vaak veel duidelijk.
    Zo te zien is wat je wilt bereiken zeker mogelijk.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    October 18, 2016
    Posts
    26
    Current Local Time
    09:49 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Lijkt me ook wel, alleen zie ik niet direct hoe, of wat er fout is.
    In ieder geval alvast bedankt.

    Zie bijlage voor de family file
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,448
    Current Local Time
    09:49 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Een idee:

    Kan je niet 2 parameters gebruiken, ÚÚn waarmee een gebruiker een hoek aangeeft (hoekA) en ÚÚn met een berekening (hoekA_calc).

    Zoiets als dit:

    if(hoekA < -10░, -10░, if(hoekA > 10░, 10░, hoekA))

    Dit betekend dus dat als hoekA kleiner is dan -10, -10 word gebruikt. Is hoekA groter dan 10, dan word 10 gebruikt. Als de hoek tussen -10 en 10 zit dan wordt de waarde van hoekA gebruikt. Je moet dan uiteraard wel hoekA_calc gebruiken als constraint in je family.

    Verder heb je imported dwg's in je family zitten van iets dat je heel makkelijk in Revit kan modelleren, zou ik persoonlijk niet doen.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    October 18, 2016
    Posts
    26
    Current Local Time
    09:49 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Hallo Robin,

    Bedankt voor uw antwoord,
    Jammer genoeg kan ik gewoonweg geen parameters leggen. Als ik BV de Arc-dimension wil toepassen om hier een parameter van te maken, gebeurt er gewoonweg niks..
    Heb nu geprobeerd een nested family te maken van deze onderdelen.
    Hier kan ik dit roteren in de Z-as maar in de X- en Y-as geeft deze een error ...

    mvgr,
    Alexandre

  6. #6
    Member ikinks's Avatar
    Join Date
    March 10, 2011
    Location
    the Netherlands
    Posts
    163
    Current Local Time
    09:49 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Tikkie aan de late kant, maar ik zie in je family dat je de dimension categorie uit hebt staan.

    'vv' (sneltoets) --> tabblad "Annotation Categories" --> vinkje bij "Dimensions".
    Last edited by ikinks; December 2nd, 2016 at 01:50 PM.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    October 18, 2016
    Posts
    26
    Current Local Time
    09:49 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by ikinks View Post
    Tikkie aan de late kant, maar ik zie in je family dat je de dimension categorie uit hebt staan.

    'vv' (sneltoets) --> tabblad "Annotation Categories" --> vinkje bij "Dimensions".

    - - - Updated - - -

    Tikkie aan de late kant, maar ik zie in je family dat je de dimension categorie uit hebt staan.

    'vv' (sneltoets) --> tabblad "Annotation Categories" --> vinkje bij "Dimensions".


    Heeft inderdaad geholpen.
    Zag hiermee dat een constraint nog aan stond en hiermee dus geblokkeerd zat.
    Nu heb ik op 2 stukken rotatie moeten plaatsten en deze hoeken gelinkt aan elkaar zodat ze telkens de zelfde hoek hebben.

    Perfect dus Bendankt!

Similar Threads

  1. Import Rhino model keeping different layers to apply material into Revit model HELP
    By giannifrullo in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 5
    Last Post: July 22nd, 2015, 08:21 PM
  2. Copy/monitor slanted column from Struct model to Arch model!?
    By Parametric Snowman in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 3
    Last Post: January 13th, 2015, 06:21 PM
  3. Combining my revit model with a Bentley piping model.
    By Eoghan in forum Worksharing, Revit Server & C4R
    Replies: 5
    Last Post: October 14th, 2014, 10:26 AM
  4. Model management for campus site - splitting up a model.
    By macroen in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 3
    Last Post: June 6th, 2012, 01:48 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: November 23rd, 2011, 12:45 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •