Results 1 to 6 of 6

Thread: Boolean OR for list

  1. #1
    Member ScubaMan's Avatar
    Join Date
    July 6, 2015
    Posts
    207
    Current Local Time
    03:09 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Boolean OR for list

    Hello all,

    Logic / Action / or you can insert any number of booleans and it will pass true if any of them are true. Is there a way to do this with a list of booleans rather than just one. You can use || for two list but what if I want more. Always more!



    Thank for you help,
    Steven
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	74 
Size:	167.3 KB 
ID:	31470  

  2. #2
    Member
    Join Date
    March 21, 2013
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    275
    Current Local Time
    03:09 PM

    Not allowed! Not allowed!
    How about something like this? Create your list and transpose so that the sublists are the "answers" for each item, then ask if any members of the sublist contain TRUE:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	multiple bool.png 
Views:	91 
Size:	102.3 KB 
ID:	31472  

  3. #3
    Member ScubaMan's Avatar
    Join Date
    July 6, 2015
    Posts
    207
    Current Local Time
    03:09 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Thats a great solution. Thank you Cellersick. It would be nice if OR would work on list but what you said will work for now.

  4. #4
    Member
    Join Date
    September 19, 2015
    Posts
    162
    Current Local Time
    11:09 PM

    Not allowed! Not allowed!
    You can use || instead, also in a code block
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Or-multiple-entries.JPG 
Views:	18 
Size:	12.2 KB 
ID:	31502   Click image for larger version. 

Name:	Or-multiple-entries.JPG 
Views:	18 
Size:	11.6 KB 
ID:	31503  
    Last edited by Yna_Db; September 16th, 2017 at 09:48 PM.

  5. #5
    Senior Member amoursol's Avatar
    Join Date
    November 21, 2012
    Location
    Boston, MA (USA)
    Posts
    612
    Current Local Time
    11:09 PM

    Not allowed! Not allowed!
    As mentioned by Yna_Db this is the Code Block version!

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	RevitForumQuery_Or.JPG 
Views:	279 
Size:	66.7 KB 
ID:	31506  

  6. #6
    Member ScubaMan's Avatar
    Join Date
    July 6, 2015
    Posts
    207
    Current Local Time
    03:09 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Thanks guys those are all great ideas.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: November 7th, 2014, 10:45 AM
  2. Boolean Expression Error
    By Gabriel Black in forum MEP - Family Creation
    Replies: 5
    Last Post: March 12th, 2014, 07:30 PM
  3. Improper use of Boolean Expression message with my calculated value formula
    By sippel26 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 5
    Last Post: February 13th, 2014, 07:20 PM
  4. Building Coder: Boolean Operations for 2D Polygons
    By Building Coder in forum Blog Feeds
    Replies: 0
    Last Post: September 2nd, 2013, 09:15 AM
  5. Frustrations with simple boolean expression
    By LarsBjoern in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 17
    Last Post: June 10th, 2013, 07:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •