Results 1 to 2 of 2

Thread: Room boundaries in dormer opening

  1. #1
    New Member
    Join Date
    August 21, 2018
    Posts
    1
    Current Local Time
    10:28 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Room boundaries in dormer opening

    Hello,


    I have a problem which was already discussed in this forum but there was no answer.


    I want to do an area claculation for a house with a lot of dormers. If I use the "dormer opening" tool in the Architecture tab to cut the space out of the roof the room below doesn't fill out the space in the dormer and is not used for area calculation like in the attached picture. The dormer opening itself is still room bounding which it should be not.

    Here it is suggested to turn of room bounding of the roof and add room seperation lines, but I don't know how to add room seperation lines and still get the right shape of the roof.

    https://www.revitcity.com/forums.php...hread_id=25188

    Is there anybody else with the same problem?


    Thanks!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	example room boundaries roof.PNG 
Views:	25 
Size:	70.9 KB 
ID:	34511  
    Last edited by Robin Deurloo; January 12th, 2021 at 08:59 AM. Reason: removed tags

  2.    #2
    New Member
    Join Date
    July 22, 2015
    Posts
    1
    Current Local Time
    09:28 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by Sowatec View Post
    Hello,


    I have a problem which was already discussed in this forum but there was no answer.


    I want to do an area claculation for a house with a lot of dormers. If I use the "dormer opening" tool in the Architecture tab to cut the space out of the roof the room below doesn't fill out the space in the dormer and is not used for area calculation like in the attached picture. The dormer opening itself is still room bounding which it should be not.


    Here it is suggested to turn of room bounding of the roof and add room seperation lines, but I don't know how to add room seperation lines and still get the right shape of the roof.

    https://www.revitcity.com/forums.php...hread_id=25188

    Is there anybody else with the same problem?

    Thanks!
    It is an old request but I have just found a workaround.
    You can use the opening by face method to create the dormer opening. It works for some reason
    It is not perfect though, as it messes up your nice and clean dormers If you don't have too many of them, this might be useful for you and you just clean the openings manually with in-place voids...
    Last edited by Robin Deurloo; January 12th, 2021 at 08:59 AM.

Similar Threads

  1. dormer roof - opening
    By Nico in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 2
    Last Post: July 10th, 2017, 06:05 PM
  2. Dormer Opening - Roof Cut Issue
    By volorgas in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 1
    Last Post: April 20th, 2015, 06:20 AM
  3. Dormer Opening Visibility
    By d.stairmand in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 4
    Last Post: August 27th, 2014, 09:32 PM
  4. Room bounding walls & and room separators. Rooms have no boundaries?
    By doni49 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 16
    Last Post: September 26th, 2013, 08:53 PM
  5. Room boundaries
    By bangobeat in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 2
    Last Post: April 21st, 2011, 11:28 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •