Results 1 to 3 of 3

Thread: How to set default Mark values for Windows & Doors?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    December 8, 2014
    Posts
    7
    Current Local Time
    08:10 AM

    Not allowed! Not allowed!

    How to set default Mark values for Windows & Doors?

    Many of our window and door families are built with nested doors and windows. In the family editor, I can set the instance parameter for Mark, but when I load it into the template and select "Overwrite the existing version and its parameter values" the Mark value defaults to some other value.

    Suggestions how to get around this?

  2. #2
    Forum Addict jmk's Avatar
    Join Date
    December 31, 2012
    Location
    NM, USA
    Posts
    1,498
    Current Local Time
    08:10 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Mark values are unique to each instance, so Revit doesn't overwrite that parameter. It won't voluntarily create identical Mark values, and you'll get a warning if you do so manually. If you want multiple windows to have the same value, use the Type Mark.

    We use the type mark parameter to note identical windows, and the Mark parameter for doors. We filter out all the nested door/window components, and only schedule the host element in our door schedule.

  3. #3
    Administrator Twiceroadsfool's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    10,617
    Current Local Time
    09:10 AM

    Not allowed! Not allowed!
    I suggest having Dynamo fix the numbers after the fact. What we are given in Revit (in terms of predefining Mark and Type Mark Values) in the Family Editor, is a joke.

Similar Threads

  1. Duplicate type mark for same windows
    By rabbitcookies in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 7
    Last Post: July 19th, 2016, 04:07 PM
  2. Equipment Mark values in Panel Schedules
    By robbbbi in forum MEP - General
    Replies: 0
    Last Post: December 12th, 2015, 10:46 AM
  3. Replies: 11
    Last Post: October 30th, 2015, 05:19 PM
  4. elements have duplicate 'Mark' / 'Number' values
    By mno in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 9
    Last Post: September 13th, 2012, 10:20 AM
  5. Inside the System: Default Load Values
    By Inside the System in forum Blog Feeds
    Replies: 0
    Last Post: February 9th, 2012, 08:45 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •