Results 1 to 2 of 2

Thread: Can various base plates be introduced with the Connections Tool?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    November 19, 2020
    Posts
    3
    Current Local Time
    03:38 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Can various base plates be introduced with the Connections Tool?

    Another novice question here.


    I'm utilizing the Steel associations apparatus to introduce base plates on my sections. I have a backwoods of sections and I cannot appear to sort out some way to append more that one base plate at time, seems like its a "each in turn" measure. Is that valid?

  2.    #2
    New Member
    Join Date
    January 11, 2021
    Posts
    1
    Current Local Time
    03:38 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Column base plate connections are critical interface connections. They need to be provided between the steel structure and foundation to support the gravity loads.
    1) Insert a column of required length.

    2) Now you can access the (A) Base plate tool from the Home tab or alternatively, you can also select the base plate from the (B) Connection Center.

    3) When selecting the Base plate tool, it will prompt you to identify the column for which the Base plate has to be inserted. Click on the column and the base plate gets automatically created.

    4) With the General Base plate dialog open, you can set various parameters in the available tabs to control the Base plate parameters.

    5) Here, you have the options to control the dimensions, connection details, Flange/Gusset addition, hole creation & alignment.

    6) Once you have set all the parameters in accordance, click on the OK button. The Base plate will then update and will be created alongside the corresponding column.

    7) Alternatively, clicking on the Connection Center you then need to select the Base plates folder, and then the type of base plate you want to create.

    And then continue as mentioned in step 3.

    8) Also, in further course of modelling, if you want to edit the base plate display & properties, you just need to hold right click on the base plate and select Change Connection.

    8) This will reopen the Base plate dialog box again.

    9) Finally, on clicking OK, your base plate will get created.

    regards
    Last edited by DaveP; January 11th, 2021 at 08:43 PM. Reason: Sorry, Phil we don't allow business links

Similar Threads

  1. Can multiple base plates be installed with the Connections Tool?
    By natedj in forum Structure - General Questions
    Replies: 1
    Last Post: August 10th, 2020, 03:53 PM
  2. Which tool i need to use for foundation connections?
    By madism in forum Structure - General Questions
    Replies: 0
    Last Post: January 28th, 2016, 02:24 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: February 27th, 2015, 12:54 AM
  4. Custom Plates Not Sloping
    By cordell in forum Structure - General Questions
    Replies: 1
    Last Post: January 6th, 2013, 05:59 AM
  5. Column Base Plates
    By kev4174 in forum Structure - General Questions
    Replies: 6
    Last Post: February 16th, 2012, 10:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •