Results 1 to 5 of 5

Thread: Mullion continuous

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 31, 2018
    Location
    Quebec, Canada
    Posts
    196
    Current Local Time
    09:53 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Mullion continuous

    Hey guys, is there a way to keep all the horizontal mullion connected as one?
    I would like to have it as a single unit to determine the lenght of my 2x4 needed.
    I can create assembly but then it doesnt remove the mullion from the quantities..

    thanks


    Click image for larger version. 

Name:	mullion.PNG 
Views:	32 
Size:	54.6 KB 
ID:	39941

  2. #2
    Member
    Join Date
    May 31, 2018
    Location
    Quebec, Canada
    Posts
    196
    Current Local Time
    09:53 PM

    Not allowed! Not allowed!
    I know . PICK THE WALL LENGHT DAAAAA , this is not the goal, it is to get all the 2x4 automatically lol
    Otherwise I will put no border mullion and I will just substract 3" from entire length..

  3. #3
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,841
    Current Local Time
    10:53 PM

    Not allowed! Not allowed!
    As far as I know there is now way to do that other then adding stuff outside the Curtain Wall.
    Would be nice though.

  4. #4
    Moderator
    "I am NOT a Revit tutor!"
    Dave Jones's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    San Luis Obispo, California USA
    Posts
    4,608
    Current Local Time
    01:53 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by Midaz View Post
    I know . PICK THE WALL LENGHT DAAAAA , this is not the goal, it is to get all the 2x4 automatically lol
    Otherwise I will put no border mullion and I will just substract 3" from entire length..
    that works if you don't have anything interrupting horizontals, like a door. Simplified example: set your curtain wall horizontals to continuous, create and apply a parameter to each row of horizontals like grid#=1, grid#=2, etc, schedule your curtain wall horizontals and filter by grid#. Horizontals that are interrupted just get a different grid# value so they schedule separately. Then you can alter the curtain wall back to have verticals continuous if desired.

  5. #5
    Member
    Join Date
    December 8, 2010
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    264
    Current Local Time
    01:53 PM

    1 Not allowed! Not allowed!
    Midaz,

    I always look for Dave's responses ("Curtain Wall Dave", that is ....one of our RFO authorities on the subject).........but here is another possible solution to consider. Kludgy perhaps, but sounds like it would work? Use nested curtain walls. Set up the primary curtain wall as you would want the mulls to schedule, then use a nested CW without border mullions to divide up the interior panels as you see fit. That would eliminate the need to subtract out the 3" from the length, no?

    Jon

Similar Threads

  1. how do i create a 1" x 1" mullion from an existing mullion ?
    By maddyjdelaney in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 6
    Last Post: November 17th, 2017, 09:06 PM
  2. mullion join at angled mullion 2017
    By ledgewood33 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 0
    Last Post: October 19th, 2017, 05:45 PM
  3. continuous curtainwall mullion
    By Anondrafter in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 1
    Last Post: April 28th, 2014, 07:05 PM
  4. Continuous Beam !!
    By Nlh in forum Structure - General Questions
    Replies: 4
    Last Post: September 17th, 2013, 10:13 AM
  5. Continuous beam
    By klauss in forum Structure - Interoperability
    Replies: 3
    Last Post: March 18th, 2012, 09:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •