Results 1 to 6 of 6

Thread: Shape handle missing on truss members

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    August 27, 2019
    Posts
    16
    Current Local Time
    04:06 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Shape handle missing on truss members

    Hello guys. I just created a family (triangular shape) truss. It is all fine when I tested in blank project, but when I imported that in my working project, suddenly members on top chord after unpinning are not showing shape handles when I try to stretch them to cope them with beam on bottom chord, only point. In blank project it was all fine, shape handles on same position appeared after unpinning

  2. #2
    Forum Addict elton williams's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Gold Coast
    Posts
    2,895
    Current Local Time
    01:06 AM

    Not allowed! Not allowed!
    have you tried disallow join on the individual beams?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    August 27, 2019
    Posts
    16
    Current Local Time
    04:06 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by elton williams View Post
    have you tried disallow join on the individual beams?
    Yup. Nothing happens. Tried making those 2 chords as strong reference as well, nothing. I just don't get it. In blank model they're showing up, in other I'm unable to see them and that happens only on top chord..

  4. #4
    Member
    Join Date
    December 11, 2010
    Location
    Astana
    Posts
    323
    Current Local Time
    09:06 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Hi,
    Theproblem may be with the structural framing family and not the truss. Try to replace the suspect family with a verified one.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    August 27, 2019
    Posts
    16
    Current Local Time
    04:06 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by Nurlan View Post
    Hi,
    Theproblem may be with the structural framing family and not the truss. Try to replace the suspect family with a verified one.
    It is the same as bottom chord in model. Same beam element. It is even default from revit base. If you meant on changing that element

  6. #6
    Member
    Join Date
    December 11, 2010
    Location
    Astana
    Posts
    323
    Current Local Time
    09:06 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Then maybe you applied one of the modifiers on the Steel tab? If so, then the structural framing has been converted to the steel fabrication shape.

Similar Threads

  1. Shape handle, dragging grips
    By peterweaver in forum Structure - Family Creation
    Replies: 10
    Last Post: January 16th, 2021, 11:45 AM
  2. multiple shape handle grips
    By spotless in forum Architecture - Family Creation
    Replies: 15
    Last Post: July 24th, 2018, 07:43 PM
  3. Can't get Nested Family Shape Handle to show up
    By sarahcaudle in forum MEP - Family Creation
    Replies: 4
    Last Post: March 17th, 2016, 06:03 PM
  4. Shape Handle placement
    By cellophane in forum Architecture - Family Creation
    Replies: 6
    Last Post: May 7th, 2012, 10:09 AM
  5. Assigning different c-s to truss members ?
    By alexsasu in forum Structure - Family Creation
    Replies: 15
    Last Post: August 12th, 2011, 11:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •