Results 1 to 6 of 6

Thread: Viewport name with multiple rows

  1.    #1
    New Member
    Join Date
    April 22, 2021
    Posts
    3
    Current Local Time
    09:02 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Question Viewport name with multiple rows


    I created this type of viewport that allows you to choose the rows to be visible. It works perfectly in the family editor. Not so well in the project. What are the possible reasons?

    This seems well! BUT!

    Now the first row and "SKALA 1:5" should only be visible. This works good in the family editor.

  2.    #2
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,940
    Current Local Time
    11:02 PM

    Not allowed! Not allowed!
    I think we need a lot more info. A Viewport is not a family you can edit in the Family editor, so maybe you mean a Title Block?

    And it would be helpful if you have some images of what you want to do or even upload the family.

  3.    #3
    Member Modderhoop's Avatar
    Join Date
    January 15, 2020
    Location
    The Netherlands
    Posts
    194
    Current Local Time
    11:02 PM

    Not allowed! Not allowed!
    The Viewport is a system family which you can create types of.
    The actual text or annotations that show up are part of the TAG chosen in the Edit type menu.

    So i suppose you mean that in the family editor for the tag, something you are doing is working.
    Are you working with visibility parameters? As far as i know (and have seen in peoples templates). You create a TAG family and make different types in the family editor, which you can then select in the System Family's type editor. (See attached picture).
    Click image for larger version. 

Name:	Knipsel.PNG 
Views:	10 
Size:	19.2 KB 
ID:	40382

    You control what part tag shows up with visibility parameters. This is how it is configured in our template and it works.

  4.    #4
    New Member
    Join Date
    April 22, 2021
    Posts
    3
    Current Local Time
    09:02 PM

    Not allowed! Not allowed!
    I pasted some screenshots, it seems they disappeared.
    Sorry for that! I have uploaded a few pictures now!
    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_1.png 
Views:	6 
Size:	32.9 KB 
ID:	40386Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_2.png 
Views:	5 
Size:	30.3 KB 
ID:	40387Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_3.png 
Views:	5 
Size:	29.7 KB 
ID:	40388Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_4.png 
Views:	4 
Size:	31.2 KB 
ID:	40389Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_5.png 
Views:	4 
Size:	5.3 KB 
ID:	40390Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_6.png 
Views:	5 
Size:	29.4 KB 
ID:	40391Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_7.png 
Views:	4 
Size:	36.9 KB 
ID:	40392Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_8.png 
Views:	3 
Size:	24.8 KB 
ID:	40393

  5.    #5
    Member Modderhoop's Avatar
    Join Date
    January 15, 2020
    Location
    The Netherlands
    Posts
    194
    Current Local Time
    11:02 PM

    1 Not allowed! Not allowed!
    Hmmmm.

    So it looks like you are trying to control the visiblity parameters of the viewport tag with project parameters.
    I suppose this is not possible and thus does not work.

    I think you need to create a different viewport type in the project for every variation of the viewport text.
    So you make the parameters in the tag family as a type parameter and not as an instance parameter.
    Then make different types for every variation you want in the family, and then link those to the different viewport types in the project.

  6.    #6
    New Member
    Join Date
    April 22, 2021
    Posts
    3
    Current Local Time
    09:02 PM

    Not allowed! Not allowed!
    I see, thank you for the fast reply!

Similar Threads

  1. What Revit Wants: Multiple Tab Rows in Firefox
    By luke.johnson in forum Blog Feeds
    Replies: 0
    Last Post: May 8th, 2018, 01:45 AM
  2. Schedule with rows within rows
    By cpercer in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 2
    Last Post: May 30th, 2017, 10:42 PM
  3. Scheduling Areas from multiple files. Can blank rows be added for missing areas?
    By kescr in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 1
    Last Post: October 22nd, 2014, 12:10 AM
  4. there is extra rows with 0 value
    By Eng.N.3D.All in forum Structure - General Questions
    Replies: 7
    Last Post: November 25th, 2013, 12:38 AM
  5. Schedule rows
    By Randy_CaS in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 3
    Last Post: May 22nd, 2012, 06:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •